Om mig

Jeg er født i 1957 på Island og har været bosat i Danmark siden 1998. Min karriere som psykoterapeut startede i 1982, og jeg har været praktiserende psykolog siden 2001, hvilket giver mig mere end 40 års erfaring inden for terapeutisk arbejde. Jeg har arbejdet på forskellige behandlingsinstitutioner i Island, Norge, Sverige og Danmark, og mine roller har omfattet psykoterapeut, behandlingsleder, afdelingsleder og psykolog, både i private og offentlige institutioner.

En af mine betroede opgaver var at implementere en misbrugsbehandling inden for Statsfængslet Renbæk. Dette var den første gang, behandlingsfokus var rettet mod den indsatte persons personlighed og personlighedsforstyrrelser i et dansk fængsel.

I min fritid dyrker jeg meditation, og jeg har en interesse for Non-dualisme. Kort sagt er Non-dualismen en opdagelsesrejse, der handler om at finde ud af, hvem man i virkeligheden er. Periodisk bor jeg i Indien – og tilbyder derfor online samtaler – for at fordybe mig i denne form for meditation. Jeg mener, at mange af de psykologiske udfordringer, vi står overfor, stammer fra en mangel på indsigt i, hvem vi virkelig er. Ofte søger vi lykke udenfor os selv i stedet for indeni, og vi forsøger at ændre andre frem for os selv. Dette indebærer en misforståelse: at løsningen på vores problemer findes eksternt. Mit livsmål, og det eneste mål, jeg har, er at opnå en dybere forståelse af mig selv.

Udover mit arbejde som psykolog er jeg også en uddannet og udøvende kunstner. Du kan besøge min kunstneriske hjemmeside for at se nogle af mine værker. Jeg er fraskilt og har tre voksne børn.

Uddannelse

 • 1998-2000 Aarhus Universitet. Klinisk psykolog. cand. psych.
 • 1994-1997 University of Iceland, bachelor
 • 1987-1988 School of Visual Arts (afdeling for maleri), New York
 • 1980-1984 Icelandic College of Arts and Crafts (afdeling for maleri), Reykjavik

Arbejdserfaring

 • 2023: Starter Online Samtaler.
 • 2010: Fuldtidspraksis på min klinik i Sønderborg med tilknytning til sygesikringen.
 • 2005-2015: Ansat hos Sydgårdens Behandlingsafdeling i Statsfængslet Renbæk. Først som afdelings- og behandlingsleder og efter 2007 som behandlingsleder.
 • 2011-2015: Konsulentrolle med ansvar for implementering og udvikling af behandlingsprogrammet samt behandling af indsatte med misbrugsproblemer.
 • 2003-2005: Sønderjyllands Amts Misbrugscenter, Specialistafdeling. Udførte udredning af misbrugere med henblik på diagnosticering og behandlingsforslag samt behandling af klienter. Tog sig også af supervision af øvrige medarbejdere. Arbejdsområdet dækkede Rådgivningscentret i Aabenraa, Rådgivningscentret i Haderslev, Rådgivningscentret i Sønderborg, Rådgivningscentret i Tønder samt Pensionatet og Forbehandling i Toftlund.
 • 2001-2003: Rådgivningscentret i Sønderborg. Arbejdede med behandling/terapi, supervision samt psykologisk test og udredning.
 • 2001: Etablerede egen psykologisk klinik i Sønderborg.
 • 1982-1997: Arbejdede i forskellige institutioner med behandling af misbrusproblematik i Island, Sverige og Norge som behandlingsleder og psykoterapeut. Dette inkluderede SÁÁ (1982-1989), Universitetsklinikken i Island (1993-1997), Solvang og Arbeidernes Edruskapsforbund i Norge (1991-1992), Alfastiftelsen i Norge (1991) og Saga ab i Sverige (1989-1991).
 • Jeg har opnået omfattende erfaring inden for disse forskellige arbejdsområder, hvilket giver mig et bredt fundament for at støtte mine klienter på deres vej mod trivsel og helbredelse.

Artikler

 • Stefánsson, R. (2017). Misbrug og personlighedsforstyrrelser. I E. Simonsen, & B. B. Mathiesen, Personlighed og personlighedsforstyrrelser – En grundbog (s. 289-304). Hans Reitzels Forlag.
 • Stefánsson, R. (2010). Kognitiv adfærdsterapi ved misbrug med afsæt i klientens personlighedsmønster. I B. Ulrikkeholm: Den du er – Samtaler og mødet med mennesker. Blå Kors Rold Skov. S. 104-123.
 • Stefánsson, R., (2009). Psykoedukation ved personlighedsforstyrrelse og dobbeltdiagnose bag tremmer. I J. Pallesen, K. Løkke, T. Schriwer og L. Merinder (red.):Dobbeltdiagnose – håb – afklaring – handling. En antologi. Århus: Team for Misbrugspsykiatri, Århus Universitetsforlag.
 • PEER REVIEWED JOURNAL: Stefánsson, R. & Hesse, M. (2008). Personality Disorders in Substance Abusers: A Comparison of Patients Treated in A Prison Unit and Patients Treated in Inpatient Treatment. International Journal of Mental Health and Addiction, 6(3), 402-406.

Bestil en online samtale

Bestil et terapiforløb, der er lige så givende og sikre som traditionelle samtaler, men med den bekvemmelighed, det giver at kunne deltage via computeren eller telefonen.